در گفتگوی تفصیلی آوای قومس با سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان سمنان مطرح شد/ فستیوال بزرگ «ورزش برای همه سمنان» به زودی برگزار میشود
در واپسین روزهای پاییز، طی حکمی از سوی محسن جهانشیر، سرپرست سابق اداره کل ورزش و جوانان استان سمنان، اسماعیل کمشی حاجیآبادی به عنوان سرپرست اداره ورزش و جوانان شهرستان سمنان منصوب شد.
شخصی که از ریاست هیات تا سرمربیگری تیم ملی کاراته را در کارنامه خود دارد و از سال ۷۹ نیز وارد وزارت ورزش و جوانان شده است. او پیش از این در سمتهای معاونت اداره کل ورزش و جوانان استان گلستان و ریاست اداره ورزش و جوانان گرگان، بندر گز و سرخه مشغول به فعالیت بوده است.
اما شاید حواشی این انتصاب در بدو ورودِ حاجیآبادی، ذهنیتهایی را پیرامون این مدیر ورزشی ایجاد کرد.
ما برای اطلاع از برنامههای سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان سمنان به سراغ او رفتیم و در گپ و گفتی کوتاه از کم و کیف ماجرا آگاه شدیم.
بیدرنگ شما را به خواندن این گفتگو دعوت میکنم.
وقتی نام شما را در صفحات اینترنت جستجو میکنیم، بیشترین یافته مربوط به استعفای جنجالی شما در گرگان است. ماجرای آن استعفا چه بود؟
این اتفاق مربوط به چند سال قبل است. من در خصوص مسائل مالی، اختلافاتی با اداره کل استان گلستان داشتم و در جمع خبرنگاران اعلام کردم که اگر مدیران، پاسخگوی مطالبات من نباشند استعفا میدهم و این کار را هم کردم. اما در نهایت با تعاملاتی که صورت گرفت این استعفا مورد قبول واقع نشد و در ادامه نیز حمایتهای خوبی به جهت مادی و معنوی صورت گرفت.
ورود شما به استان سمنان از چه طریقی صورت گرفت؟
با توجه به تحصیل فرزندم در سمنان، طی نامهای درخواست انتقالم به این استان را عنوان کردم که خوشبختانه با موافقت فرزاد فتاحی، مدیرکل وقت قرار گرفت و من در اسفند ۹۶ در سرخه مشغول به فعالیت شدم.
آیا در سرخه کارنامه موفقی داشتید؟
به گواه هیاتهای ورزشی این شهرستان و مسئولین اداره کل، در طول این ۱۰ ماه، در امر ساماندهی وضعیت ورزش سرخه موفقیتهای خوبی داشتیم. خانههای ورزش روستایی به طور کامل افتتاح شدند و در نظمبخشی به امور هیاتهای ورزشی و برگزاری کارگاههای آموزشی اتفاقات خوبی رقم خورد. مسابقات متعدد استانی و کشوری نیز در سرخه برگزار شد که پیش از این سابقه نداشت.
مجموعه تختی سرخه که در گذشته وضعیت مناسبی نداشت، زیباسازی شد و تفاهمنامههای احداث سه زمین چمن مصنوعی نیز به امضا رسید. در حوزه جوانان، اوقات فراغت، مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی، بیمههای ورزشی و جشنوارههای همگانی نیز یکی از موفقترین شهرستانهای استان سمنان بودیم.
اینها وظایف ذاتی هر مدیری است و من نیز همواره سعی کردم در هر عرصهای که حضور داشتم، عملکرد قابل دفاعی را از خودم بر جای بگذارم.
انتصاب شما به عنوان سرپرست ورزش و جوانان شهرستان سمنان، با حواشی همراه بود. شاید مهمترینِ آنها ماجرای بنر تشکر و موضوع غیر بومی بودن شما باشد. در این خصوص صحبتی دارید؟
نکته اول اینکه همسر و فرزندان من متولد سمنان هستند و به همین جهت احساس غیربومی بودن ندارم. در واقع من خودم را داماد مردم فهیم و نوعدوست سمنان میدانم و از این بابت خرسندم.
اما در خصوص بنری که از آن صحبت کردید باید بگویم که در وهله نخست، تشکر کردن امر مذموم و ناپسندی نیست. دوم اینکه برای یک انتصاب، مراحل بسیاری باید طی شود و تاییدیههای فراوانی از نهادها و ارگانهای مختلف اخذ شود. اینطور نیست که یک انتصاب آن هم در مرکز یک استانِ استراتژیک، با یک «بنر» صورت بگیرد. من این موضوع را یک شوخی رسانهای و ناشی از عدم شناخت آنها از خودم میدانم و امروز هم با آن دوستانی که این پیام را منتشر کردند، ارتباط خوبی دارم.
برنامههای مشخص شما برای بهبود اوضاع ورزش سمنان چیست؟
امروزه ورزش در دل خانوادهها نفوذ پیدا کرده است و وقتی مدیری به یک سمت ورزشی منصوب میشود، دیگر دغدغههای پانزده سال پیش را ندارد.
در شهرستان سمنان، هیاتهای ورزشی همواره آماده به کار هستند؛ فقط به کمی انگیزه نیاز دارند. ما فرمهایی را برای ارتباط بیشتر و بهتر با هیاتهای ورزشی تهیه کردیم و یقینا بعد از تکمیل این فرمها به صورت ماهیانه، اطلاعات خوبی از وضعیت این هیاتها به دست خواهیم آورد و بر مبنای آن، انتظارات متقابل هیات و اداره شهرستان تامین خواهد شد.
از طرف دیگر ما باید تعامل بسیار خوبی با سازمانهای مردم نهاد داشته باشیم و از انگیزه و استعداد جوانان در این حوزه بهرهمند شویم.
ارتباط مناسب با ادارات مختلف و به خصوص آموزش و پرورش نیز یکی دیگر از اموری است که در دستور کار ما قرار دارد. پاشنه آشیل ورزش پایه، «مدارس» است. به همین جهت ما نیازمند ارتباط بیشتر هستیم و برای این موضوع هم پیشقدم خواهیم شد.
با یاری خداوند در آینده نزدیک، اتاق فکر ورزش شهرستان سمنان را نیز با حضور پیشکسوتان راهاندازی خواهیم کرد که این موضوع میتواند تاثیر بسیار زیادی در انتخاب صحیح مسیرِ ما در ادامه این راه داشته باشد.
فستیوال بزرگ ورزش برای همه سمنان
یکی از مهمترین اقدامات ما در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب، برگزاری فستیوال بزرگ شهرستان سمنان در ۴۰ رشته ورزشی و ۴۰ سالن، در یکی از روزهای دهه مبارک فجر است. این جشنواره ورزشی در کشور کمنظیر است و نمونه آن را فقط در گرگان اجرا کردیم.
در این فستیوال ۲۰ رشته در حوزه قهرمانی و ۲۰ رشته در حوزه همگانی و بومی محلی برگزار خواهد شد و بازدید از این برنامهها برای عموم خانوادههای ورزشدوست شهرستان سمنان آزاد است.
مراسم افتتاحیه این مسابقات در محل برگزاری یکی از پرمخاطبترین رشتههای سمنان به انجام خواهد رسید و رایزنیهایی نیز برای تامین بودجه مراسم باشکوه اختتامیه صورت گرفته است که در صورت حصول نتیجه، از طریق رسانهها به اطلاع عموم، خواهیم رساند.
ما در رشتههای انفرادی، کارنامه نسبتا قابل قبولی در استان و شهر سمنان داریم؛ اما ورزشهای گروهی یکی از نقاط ضعف ماست و موفقیتهای ما در این حوزه بسیار کمرنگ و بی رمق است. راه برونرفت از این وضعیت را چه میدانید؟
بدون شک رشتههایی نظیر فوتبال، والیبال و بسکتبال، طرفداران بسیاری دارند و باید برای آنها برنامه ویژهای داشته باشیم. یکی از مشکلات ما در این حوزه، عدم استعدادیابی مناسب در این رشتههاست. بدون شک یکی از مهمترین برنامههای ما در این خصوص، انجام استعدادیابی گسترده در این رشتهها خواهد بود تا با بالا بردن کمیت ورزشکاران، به کیفیت نیز دست یابیم. ما برای رسیدن به موفقیت، راهی به جز عبور از این مسیر نداریم.
یکی از عوامل مهم دیابت کمتحرکی است و سمنان نیز به لحاظ ابتلای مردمانش به این بیماری، جزو رکوردداران کشور است. برای نهادینه کردن ورزش در بدنه جامعه و حوزه ورزشهای همگانی چه برنامهای دارید؟
شعار وزارت ورزش، «توسعه ورزش برای همه است» و تاکیدات مقام معظم رهبری و مقامات ارشد کشور هم اهمیت این موضوع را صدچندان میکند.
به عقیده من، زمانی میتوانیم این امر را نهادینه کنیم که «ورزش» و «تفریحات سالم» را در کنار هم قرار دهیم. دیابت، فقر حرکتی و بسیاری از بیماریهای دیگر، به واسطه این دو عنصر قابل درمان است.
این تصور که ورزش همگانی در پیادهروی خلاصه میشود، تصور غلطی است. اگر اداره ورزش و جوانان هم در این خصوص برنامهریزی نکند، مردم خودشان این کار را انجام میدهند. نکته قابل تامل اینجاست که همه هیاتهای ورزشی در شهرستان، باید درصدی از فعالیت خود را به توسعه آن رشته در حوزه همگانی اختصاص دهند. اعتبار این موضوع هم جدا خواهد بود. برگزاری جشنوارههای مختلف ورزشی در قالبهای خلاقانه و متفاوت، تاثیر شگرفی در آشنایی مردم با آن رشته ورزشی خواهد داشت.
مدیران ما به دنبال خودنمایی هستند
متاسفانه در کل کشور بیشترین توجه مدیران معطوف به حوزه قهرمانی است و ورزش همگانی به عنوان یک «فرع» مطرح میشود. همه ما میخواهیم ورزشکاران ما چند مدالی را کسب کنند و ما با آن مدالها خودنمایی کنیم و عملکرد خود را مثبت جلوه دهیم. در صورتی که رسالت اصلی ما، همگانی کردن ورزش و تعمیم آن به تمام افراد جامعه است.
هنگامی که صحبت از ورزش میشود، همه نگاهها به سوی جوانان معطوف میشود در صورتی که سالمندان نیز، نیاز مبرمی به برنامهریزی جهت انجام حرکات ورزشی دارند. آیا برای این قشر آسیبپذیر فکری کردهاید؟
ما برنامهریزی ویژهای را برای سالمندان در نظر گرفتهایم و این برنامهها را در نشستهای مشورتی مطرح کردیم که به زودی خروجی آن را مشاهده خواهید کرد. از برگزاری جشنوارههای بومی محلی ویژه سالمندان تا تجلیل و تقدیر از آنها در بسته پیشنهادی ما وجود دارد که با کمک جامعه بزرگ ورزش شهرستان، آنها را به مرحله عملیاتی خواهیم رساند.
نقاط ضعف ورزش شهرستان سمنان را در چه بخشهای میبینید؟
نخست اینکه ما در حوزه رعایت قوانین و مقررات اداری و مالی در هیاتهای ورزشی و ادارات با مشکل مواجه هستیم و ساماندهی این بخش، کمک بزرگی به رشد ورزش شهرستان سمنان خواهد کرد.
نکته دوم این است که ما باید ورزشکاران سامانیافته خود را افزایش دهیم. از نظر من این تعداد مطلوب نیست و پتانسیل شهرستان سمنان بسیار فراتر از این است.
ضعف دیگر ما در موضوع مهم استعدادیابی است که پیشتر به آن پرداختیم.
توجه ویژه به ورزش مناطق محروم هم یکی دیگر از نکاتی است که اندکی در آن قصور شده و باید بیش از این به این قشر از جامعه توجه کنیم.
ورزش جانبازان و معلولین نیز از دیگر دغدغههای من است و با توجه به اینکه مدتی در هیات ناشنوایان بودم، با مشکلات ورزشکارانِ صبور این بخش نیز آشنا هستم و امیدوارم کاستیها را جبران کنیم.
متاسفانه تا به امروز آمار دقیقی از مربیان، ورزشکاران و پیشکسوتان شهرستان و وضعیت آنها در حوزههای مختلف استانی و ملی به من ارائه نشده است و این نیز یکی دیگر از نقاط ضعف ماست که به زودی این آمار را به روز خواهیم کرد.
مهمترین اولویت شما در اداره ورزش و جوانان شهرستان سمنان چیست؟
این نکته را با قطعیت اعلام میکنم که مهمترین اولویت ما، اصلاح روند فعالیت هیاتهای ورزشی است؛ چرا که توجه به جزئیات در این هیاتهاست که کلیت ورزش شهرستان را شکل خواهد داد.
از کاراته و تیم ملی برایمان بگویید.
من از نوجوانی وارد رشته کاراته شدم و در مسابقات بسیاری نیز شرکت و مقامهای زیادی را نیز کسب کردم. از سال ۷۳ نیز فعالیتم را در تیم ملی کاراته آغاز کردم و این همکاری در سمتهای مشاور، مربی و سرمربی، به مدت ۱۲ سال ادامه داشت. من پس از گذشت این سالها هنوز خودم را یک ورزشکار ساده میدانم و به آن دوران افتخار میکنم.
و سخن آخر.
ورزش ما برای پیشرفت، نیازمند کمکها و حمایتهای همه جانبه مردم، دستگاههای اجرایی و رسانهها است. خواهش من از جامعه ورزش شهرستان سمنان این است که در این مسیر دشوار ما را تنها نگذارند و با انتقادات و راهکارهای موثر خود، به من این فرصت را بدهند تا برنامههای خود را برای پیشبرد ورزش استان عملیاتی کنم.
📷 به اینستاگرام ما بپیوندید