«محله پیشرفت» مهمان ۷۰۰ محله کمبرخوردار است
مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی گفت: اجرای طرح «محله پیشرفت» در ۷۰۰ محله در نقاط مختلف کشور با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی در دست اجراست.
به گزارش پایگاه خبری آوای قومس، حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان روز سهشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی «محمد عفیف» در سمنان بیان کرد: یک امام جماعت مسجد و یک کنشگر آقا و خانم از هر مسجد در هر محله در طرح «محله پیشرفت» آموزشهای توانمندسازی را فرامیگیرد.
وی اضافه کرد: توانمندسازی امامان محله و کنشگران مسجد در راستای تحقق «جهاد تبیین» در رویداد آموزشی «محمد عفیف» دنبال میشود.
مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مخاطبان طرح «محله پیشرفت» محلههای حاشیه شهر و محروم است و کاهش آسیب اجتماعی در این محلهها با توانمندسازی افراد پیگیری میشود.
به گفته وی، امام جماعت مسجد و کنشگران محله در طرح «محله پیشرفت» با تلاش در زمینه اقدامهای اجتماعی، فرهنگی، زیرساختی و عمرانی به آگاهسازی جامعه مورد هدف و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق میپردازد.
حجت الاسلام میرمحمدیان تصریح کرد: عزت، انس، همکاری و تعاون و رشد برای رسیدن به کمال، چهار رکن مهم در زندگی فردی است که توجه به این مولفهها بسیاری از آسیبهای اجتماعی را رفع خواهد شد.
وی با اشاره فرموده امام علی(ع) گفت: ریشه همه آسیبهای اجتماعی فقط مشکلات اقتصادی نیست و خانوادههای ثروتمند نیز درگیر این مسایل میشوند و بر این اساس، توجه به عوامل رشد فردی در پیشگیری از آسیبها موثر است.
مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی گفت: حضور نوجوانان در مسجد یک فرصت است و در مسجدها باید دیدگاه تکاملی ترکیبی دنیوی و اخروی پیگیری شود.
این مسوول افزود: وزارت کشور ۲ محله کمبرخوردار در استان سمنان برای اجرای طرح «محله پیشرفت» اعلام کرد که با رایزنیها، اکنون ۱۵ محله در این استان مشمول این طرح است.
طرح توسعه و تحول اجتماع محور در ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار، طرحی است که از سال ۱۴۰۰ با همکاری هلالاحمر، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، اوقاف و امور خیریه، شهرداری تهران، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و همکاری دیگر مجموعههای دولتی و عمومی فعالیت خود را آغاز کرد.
بر اساس مطالعات انجام شده و بر اساس شاخصهای توسعه یافتگی، ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار در سطح کشور وجود دارد که رفع مشکلات و توانمندسازی آنها نیازمند هماهنگی و همکاری بین بخشی دستگاههای دولتی، شهرداریها و سایر نهادهای عمومی و حاکمیتی و مشارکت ساکنان است.
بنابراین طرح توسعه و تحول اجتماع محور ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار با چشم انداز تبدیل محلات کمتر برخوردار به محلاتی با کودکان، نوجوانان و جوانان توانمند، کارآمد و موثر در عرصههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تنظیم شد و اکنون در حال اجراست.
شناسایی این محلات کمتر برخوردار بر اساس مجموع اطلاعات و مطالعات شامل محلات اسکان غیر رسمی شناسایی شده بر اساس مطالعات مصوب (شرکت بازآفرینی شهری ایران)، محلات هدف برنامه اقدام مشترک برابر موضوع بند الف ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه (ستادهای بازآفرینی استانی)، محلات اولویت دار به لحاظ شاخص های اجتماعی و اقتصادی و هدف استقرار دفاتر تسهیل گری (سازمان امور اجتماعی وزارت کشور)، محلات هدف استقرار پایگاه خدمات اجتماعی (بهزیستی)، محلات هدف طرح کرامت (سازمان بسیج مستضعفین)، محلات هدف دفاتر تسهیل گری برای برنامه های بهسازی و نوسازی (شهرداری ها) و محلات هدف استقرار نهاد توسعه محله (شرکت بازآفرینی شهری ایران) است.
این اقدام در راستای فرامین مقام معظم رهبری درخصوص توانمند سازی و تحول اجتماع محور ۲۰۲۰ محله کشور و همچنین پیرو سیاستهای ابلاغی کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و همچنین اصول ۳، ۲۱، ۲۸، ۲۹، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی خدمات در محلات کم برخوردار توسط دستگاه های ذیربط ارایه می شود.
منبع: ایرنا