1یک محلول ضدیخ کشاورزی در سمنان تولید شد
رئیس جهاد دانشگاهی سمنان از ساخت محلول ضد یخ کشاورزی با هدف مقابله با سرما زدگی در این مجموعه خبر داد.

1یک محلول ضدیخ کشاورزی در سمنان تولید شد / به گزارش پایگاه خبری آوای قومس، علی منصفی راد از ساخت محلول ضد یخ ویژه مزارع و باغات کشاورزی خبر داد و بیان کرد: این محلول برای نخستین بار به همت پژوهشگران در مجموعه جهاد دانشگاهی استان سمنان ساخته شده است.
وی با بیان اینکه هدف این طرح جلوگیری از خسارات سرمازدگی به باغات و مزارع است افزود: این محلول سبب افزایش مقاومت سلولی و بافتی در گیاه میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان تقویت دیواره سلولی و افزایش تولید مواد ضد یخ طبیعی را یکی از ویژگیهای این محصول دانش بنیان در برابر حوادث غیر مترقبهای مانند سرمازدگی دانست.
منصفی راد با بیان اینکه استفاده از این محصول دانش بنیان باغات کشاورزی را در برابر سرمازدگی بیمه خواهد کرد گفت: استفاده از این محلول در کاهش خسارات سرمازدگی به خصوص سرمای بهاره مؤثر است.
وی تقویت سیستم ایمنی گیاه را یکی از مهمترین کارکردهای این محصول دانش بنیان عنوان کرد و افزود: کاهش تشکیل کریستالهای یخ در سلولهای گیاهی و در نتیجه مقابله با یخ زدگی از جمله کارکردهای این محصول است.
آرمین صانعی یکی از پژوهشگران جهاددانشگاهی استان سمنان که در ساخت این محصول نقش کلیدی داشته میگوید: این محصول با مکانیسمهای خاص و منحصر به فردی به افزایش مقاومت گیاهان کمک میکند تا شاهد کاهش آسیب پذیری گیاه در برابر سرمازدگی باشیم.
صانعی افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنشهای محیطی را یکی از ویژگیهای استفاده از این محصول دانش بنیان دانست و بیان کرد: استفاده از محلول ضد یخ کشاورزی و باغی بهبود کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی را نیز سبب میشود.

لازم به ذکر است این گفتگو ظهر چهارشنبه (امروز) در جمع خبرنگاران به میزبانی جهاد دانشگاهی استان سمنان انام شد.
منبع: خبرگزاری مهر
1یک محلول ضدیخ کشاورزی در سمنان تولید شد
توسعه خدمات مخابراتی شهری و روستایی
برای مطالعه بیشتر:
سرمازدگی پدیده ای است که درجه حرارتهای پایین سبب ایجاد خسارت و یا از بین رفتن اندامهای گیاهی میشود.
دکتر سید سعید مدرس؛ عضو هیات علمی بخش گیاهپزشکی ا مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان تشریح کرد :
عارضه سرمازدگی در محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل در روزهای سرد پاییز و زمستان و در درختان میوه در فصل زمستان و یا اوایل بهار حادث شده ، هر ساله خسارتهای زیادی بر جای می گذارد.
دکتر مدرس در خصوص روشهای مقابله با پیشگیری از سرمازدگی بیان داشت :
عمدتا دو نوع روش برای مقابله با این عارضه توصیه می شود که روش اول شامل روش های طولانی مدت است و قبل از ورود سامانه یخبندان اعمال می شود و روش دوم روش های فعال کوتاه مدت است که در زمان و نزدیک به بروز یخ زدگی انجام می شود.
به گفته ی وی : سرمازدگی از جمله تنش های غیرزیستی است و به شرایطی اطلاق می شود که گیاه در نتیجه بروز درجه حرارتهای بین صفر تا 10 درجه سانتیگراد خسارت می بیند.
مدرس در ارائه آثار اولیه این تنش ابراز گفت : این آثار عبارتند از کاهش عمومی رشد، تغییر رنگ، کلروز، تخریب بافت¬های سلولی، عدم جوانه زنی بذور، عدم انتقال مواد فتوسنتزی، عدم جذب عناصر غذایی و غیره که برخی از آثار این تنش برگشت پذیر و برخی از آثار دیگر این تنش مانند فتوسنتز در اثر تخریب کلروپلاست¬ها و پیری زودرس گیاه غیر قابل برگشت هستند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش اظهار داشت : مهمترین این راهکارهای فنی جلوگیری یا کاهش این خسارت عبارتند از: استفاده از دستگاههای مه¬ساز، استفاده از دود و هدایت آن روی مزارع (در مناطق غیر مسکونی)، آبیاری بارانی یا غرقابی یا قطره¬ای، استفاده از ماشین¬های ایجاد باد در مزارع، عایق سازی مزارع به وسیله پلاستیک یا پوشش¬های مختلف، استفاده از ضد یخ های گیاهی و طبیعی آنتی فریز (جدیدترین روش ارائه شده).
مدرس در خصوص استفاده از ضد یخ طبیعی آنتی فریز خاطر نشان کرد : ضدیخ طبیعی آنتی فریز، کمک می کند تا از گیاهان در مقابل سرما و یخ زدگی محافظت شود. به دلیل جذب سریع این ماده توسط برگ¬ها، ساقه و ریشه در مدت کمی، گیاهان شروع به فعالیت شدید متابولیکی کرده و محتویات آمینو اسیدها، پروتئین¬ها، قند، روغن، ویتامین و مواد معدنی بویژه پروتئین¬های ضد یخ در پیکره گیاه افزایش می¬یابد.
وی افزود : ضد یخ آنتی فریز عامل ایجاد مقاومت به یخ زدگی است و نقطه انجماد را در گیاهان پائین تر می آورده ، این ویژگیها به ضد یخ آنتی فریز کمک می کند تا گیاهان را در مقابل تاثیرات نامطلوب محافظت کند.
وی همچنین بیان داشت : ضد یخ آنتی فریز گیاه را به ساختن پروتئین ضد یخ و آمینو اسید ضد یخ تحریک می کند. بنابراین گیاه در مقابل سرمای ناگهانی و یخ زدگی به مدت ۲۰-۱۵ روز مقاومتر میًشود.
به گفته ی مدرس : این ویژگیها در تمام گیاهان مشابه نیست. بعضی از گیاهان می توانند برخی از پروتئین های ضد یخ را و برخی همه پروتئین ها را می توانند بسازند که این امر بستگی به ویژگیهای ژنتیکی گیاه دارد.
گفتنی ست : استفاده از این مقاوم ساز به صورت محلول پاشی می باشد به طوریکه روی محصول را کاملاً بپوشاند. بهتر است برای افزایش محصول و ارتقای کیفی محصول، از این مقاوم ساز یک تا دوروز قبل از بروز سرمای شدید و هر ۱۵ روز یکبار استفاده شود. برای استفاده از این ضد یخ طبیعی، باید آن را با آب ترکیب کرد و برای کلیه محصولات استفاده کرد.
برای گرفتن نتیجه بهتر، سعی کنید از آب بدون کلر استفاده کنید. چنانچه این امکان را نداشتید، پیش از آنکه ضدیخ، را با آب تانکر مخلوط کنید صبر کنید تا میزان کلر آب در پایینترین سطح خود قرار گیرد.