سمنانیها در صرفه جویی رکورد زدند
مردم استان سمنان در ایام اخیر که بهدلیل مدیریت مصرف انرژی با تعطیلات همراه بود توانستند روزانه 120 هزار مترمکعب گاز و 5/5 مگابایت برق صرفهجویی کنند.
به گزارش پایگاه خبری آوای قومس به نقل از مرآت، در فصول سرد سال کاهش دما بهطور طبیعی منجر به افزایش مصرف انرژی، بهویژه گاز طبیعی برای گرم کردن فضاها میشود.
در این فصل خانوارها و صنایع بیشتر به سیستمهای گرمایشی نیاز دارند و در نتیجه تقاضا برای انرژی افزایش مییابد که با اجرای روشهای صحیح برای بهینهسازی مصرف گاز، برق و سایر منابع انرژی، نهتنها میتوان هزینهها را کاهش داد، بلکه به حفظ ذخایر ملی و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی نیز کمک کرد.
بنابراین در دنیای امروز که بحرانهای انرژی و تغییرات اقلیمی یکی از بزرگترین چالشهای بشری محسوب میشود، بهینهسازی مصرف منابع انرژی نظیر برق و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است.
بهینهسازی مصرف برق و گاز نهتنها به نفع محیط زیست است بلکه از لحاظ اقتصادی نیز سودمند است که این فرایند نیازمند همکاری افراد، دولتها، و صنایع است تا با ترویج فرهنگ مصرف مسئولانه، بتوان به یک آینده پایدارتر دست یافت.
صرفهجویی ۱۲۰ هزار مترمکعب گاز در استان
مجید مهربد با اشاره به روزهای سرد آخر پائیز و آغاز زمستان و روند صعودی مصرف گاز گفت: میانگین مصرف روزانه مشترکان در سطح استان به ۶ میلیون و ۴۰۰ مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان در ادامه افزود: ۵ درصد از مشترکان خانگی در سطح استان سمنان پرمصرف هستند.
وی با بیان اینکه نیمی از مصرف گاز استان برای مشترکان خانگی است، اظهار کرد: پایشهای مصرف گاز با جدیت انجام میشود و مشترکانی که پرمصرف هستند پس از صدور اخطارهای لازم، گاز آنها قطع خواهد شد.
مهربد با اشاره به تعطیلات ادارات و مدارس و … به علت برودت هوا و صرفهجویی در انرژی بیان کرد: گاز ۳۱ اداره در استان سمنان به علت پرمصرفی و رعایت نکردن مصرف بهینه قطع و به ۱۸۵ اداره نیز جهت مصرف زیاد اخطار داده شد.
این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: در این مدت بیش از ۱۲۰ هزار مترمکعب در روز صرفهجویی در مصرف گاز در سطح استان سمنان صورت گرفته است.
وی با اشاره به شناسایی مشترکان پرمصرف گاز در سطح استان از قطع اشتراک گاز ۹۶۳ واحد باغویلا و سکونتگاه غیردائم پرمصرف خبر داد.
مهربد با بیان اینکه این ویلاها اغلب بهصورت غیردائم مورد استفاده قرار میگرفتند، اظهار کرد: برخی از این واحدهای مسکونی دارای استخر، سونا و جکوزی بودند که گاز زیادی مصرف میکردند.
این مقام مسئول ضمن تأکید بر صرفهجویی از شهروندان خواست در مصرف گاز اصول مدیریت و استفاده بهینه را رعایت کنند و از مصرف گاز در امور غیرضروری بپرهیزند تا از بروز قطعی آن جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه برای تأمین گاز مشترکان خانگی بسیاری از صنایع استان با محدودیت مصرف برنامهریزی شده مواجه هستند، اظهار کرد: مشترکان خانگی با مصرف بهینه خود همکاری مستمری داشته باشند تا گازرسانی مناسب به بخش مهم تولید هم راحتتر صورت گیرد.
مهربد با اشاره به برگزاری پویش « یلدای گرم» بیان کرد: این پویش با هدف نهادینهسازی فرهنگ مصرف بهینه انرژی از سوی شرکت گاز استان سمنان برگزار خواهد شد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: شهروندان استان سمنان میتوانند با بیان عبارت «بخاری کم، لباس گرم، یلدای گرم»، یا دیگر جملات و مفاهیم بدیع مرتبط با صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی و ضبط کلیپ آن در این پویش شرکت کنند.
به گفته وی، علاقمندان به شرکت در این پویش تا اول دیماه ۱۴۰۳ میتوانند کلیپ ضبط شده خود را با ذکر نام و نام خانوادگی و شماره تلفن همراه به حساب کاربری @Semnangas در پیامرسان ایتا ارسال کنند.
صرفهجویی روزانه ۵/۵ مگاوات برق در استان
سید محمد حسینینژاد با اشاره به وضعیت مصرف برق در صنایع ادارات و مشترکین خانگی گفت: صنایع استان سمنان در فصول سرد سال بیش از ۵۰ درصد برق مصرف میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان با اشاره به تعطیلی مدارس و ادارات در سطح استان جهت صرفهجویی افزود: با مدیریت مصرف برق در ادارات در این مدت ۵/۵ مگاوات انرژی در استان سمنان بهصورت روزانه صرفهجویی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه طبق دستورالعمل باید ادارات در روزهای تعطیل ۹۰ درصد از بار مصرفی خود را کاهش میدادند، بیان کرد: با پایش و رصد کارشناسان، ۴۷ اداره در سطح استان به میزان استاندارد مصرف را رعایت نکرده بودند که با قطع برق هوشمند مواجه شدند.
حسینینژاد در ادامه افزود: بیش از ۴۰ درصد از واحدهای صنعتی کوچک میتوانستند در این مدت به فعالیت خود با نظارت شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان ادامه دهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه هزینه تولید برق از روی مدیریت مصرف، یکپنجم ساخت نیروگاه است، گفت: اگر یک مگاوات برق تولید شود باید ۵ برابر آن نیروگاه ساخته شود تا تولید صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: شهروندان انرژی را کم و بهینه مصرف کنند و به فکر هموطنان خود در مناطق سردسیر باشند تا برق و گاز آنها نیز تأمین شود.
حسینینژاد با اشاره به راهاندازی پویش «۲ درجه کمتر» بهدلیل کاهش دما در سطح کشور و برودت هوا بیان کرد: مردم با پیوستن به این پویش با کاهش ۲ درجهای دمای هوای خانه خود، صنعت برق را همراهی کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه تولید برق از طریق سوخت گاز صورت میگیرد که با صرفهجوییها به تولید نیز کمک شایانی خواهد شد، خاطرنشان کرد: شهروندان با نگهداشتن دمای منزل و محیط کار در دمای مطلوب ۱۸ الی ۲۱ درجه سانتیگراد، نقش مهمی در صرفهجویی ایفا خواهند کرد.
منبع: مرآت