دفاع مقدس برگی زرین از کتاب انقلاب است
عضو انجمن قلم ایران گفت: باید در حوزه تاریخ پرافتخار دفاع مقدس که برگی زرین از تاریخ ایران است؛ مطالعه، تحقیق و پژوهش مداومت داشته باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری آوای قومس، هشت سال جنگ تحمیلی یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران است و تأثیرات عمیقی بر جامعه ما گذاشته است. این جنگ نهتنها یک نبرد نظامی بود، بلکه نمادی از مقاومت، ایثار و وحدت ملت ایران در برابر تجاوز خارجی نیز به شمار میرود.
تلاش نویسندگان و شاعران ایرانی برای به تصویر کشیدن این واقعه مهم، بسیار ارزشمند است. ادبیات دفاع مقدس، ژانری است که به خوبی توانسته است ابعاد مختلف جنگ، از رشادت رزمندگان گرفته تا رنج و صبر خانوادهها و مردم را به نمایش بگذارد. این آثار ادبی نهتنها به ثبت وقایع جنگ کمک کردهاند، بلکه به حفظ یاد و خاطره شهدا و جانبازان نیز یاری رساندهاند.
محسن بغلانی یکی از نویسندگان دفاع مقدس بیش از ۴۰ عنوان تألیف کتاب در این حوزه دارد و عضو انجمن قلم ایران است.
محسن بغلانی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با بیان اینکه از دوره جوانی با مقوله دفاع مقدس و کارهای فرهنگی آشنا و به بحث تحقیق و روزنامهنگاری مشغول شدم، گفت: سال ۸۱ وارد عرصه نویسندگی شدم و با کتاب رویای علی کوچولو که درباره فرزند شهید مجید پازوکی بود کار را شروع کردم و تا این لحظه همچنان به کار نویسندگی ادامه میدهم؛ زیرا معتقدم در موضوع ادبیات دفاع مقدس طبق فرمایشات مقام معظم رهبری خیلی جای کار وجود دارد و میتوان فرهنگسازی کرد.
وی با اشاره به فعالیتش در حوزه ادبیات دفاع مقدس گفت: در حوزههای تالیف و نشر کتاب، تاریخ شفاهی سرداران دفاع مقدس، رسانه و خبرگزاری و در حوزه مستندسازی آثاری از جمله وهابیت و نهلههای تکفیری، تولید انیمیشن در خصوص آمریکا، رژیم اشغالگر قدس و مقاومت اسلامی را ارائه دادهام.
بغلانی با بیان اینکه یک نویسنده دفاع مقدس باید در دو حوزه به تحقیق و پژوهش بپردازد، اظهار کرد: در حوزه داستاننویسی، نویسنده باید تاریخ دفاع مقدس را در قصههای خود مانند یک مورخ امین پاسداری کند تا از دستبرد و تحریف واقعیتها جلوگیری شود.
این نویسنده دفاع مقدس همچنین تصریح کرد: همچنین درستنویسی تاریخ دفاع مقدس برای پیشگیری از بزرگنمایی یا کماهمیت جلوهدادن آن حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه برخلاف تصور رایج در بین مردم، کار نویسندگی با تخیل شروع نمیشود، بیان کرد: موضوع دفاع مقدس یک تاریخ واقعی است که در یک زمان مشخص اتفاق افتاده است که هر نویسنده و مستندساز باید این واقعه را درست روایت کند و برای روایت درست حتماً نیاز به تحقیق و پژوهش دارد.
بغلانی خاطر نشان کرد: متأسفانه بعضی از نویسندگان و مستندسازان برای این کار وقت نمیگذارند و وقایع را درست روایت نمیکنند و برای جذابیت بیشتر از قوه تخیل خود استفاده میکنند و به اصطلاح داستان را در غبار ابهام میپیچند.