نشست خبری ششمین «رویداد مردمی تولید محتوای دیجیتال بسیج» ظهر امروز در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در تهران برگزار شد. این رویداد امسال در ۳۲ نقطهٔ کشور به صورت همزمان برگزار خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری آوای قومس: نشست خبری ششمین «رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج» ظهر امروز در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در تهران برگزار شد.این رویداد در رشتههای اصلی «پویانمایی»، «نرمافزار» و «نرمافزار موبایلی» و رشتههای فرعی «پوستر مفهومی»، «استوری موشن» و «کلیپ» از ۲۱ تا ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۳ به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار میشود.دکتر «مسلم معین» رئیس سازمان فضای مجازی بسیج در نشست خبری برگزاری این رویداد دربارهٔ چند و چون آن توضیحاتی را به اصحاب رسانه ارائه داد.برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در رویداد به نشانیevent.bsjmajazi.ir مراجعه کنید.
هدف، تولید محتوای فاخر مبتنی بر ارزشهاست
«مسلم معین» رئیس سازمان فضای مجازی بسیج با اشاره به تغییرات و رویکردهای نوین این مجموعه در این دوره از رویداد تولید محتوای دیجیتال، دربارهٔ سازوکارها، اهداف، برنامهها و کارویژههای سازمان فضای مجازی بسیج توضیح داد و گفت «یکی از اصلیترین مسائل سبد و نظام مسائل فضای مجازی کشور حوزهٔ تولید محتوا است. در حوزهٔ زیرساخت، قوانین و مقرات، نرمافزار و… کارهای خوبی میشود. اما یکی از خلأها در تولید محتوای دیجیتال است. حتی میتوان گفت یکی از نقاط خلأ برای بهرهگیری از شبکهٔ ملی اطلاعات هم همین مسئلهٔ محتوای دیجیتال است.»او همچنین گفت «ما تلاش میکنیم برای اتکا به ظرفیت دانش و توانمندی داخلی برنامههایی ارائه کنیم. در راهاندازی سکوهای مختلف تا حدودی به توانمندی داخلی رسیدیم. اما گلایه میشود که محتوای غنی و فاخر و مبتنی بر هنجارها و ارزشهای ملی، میهنی و مذهبی ما وجود ندارد یا کم است. ما در مسیر کمک به حل این مسئله با استفاده از بزرگترین سازمان مردمنهاد دنیا یعنی بسیج، تلاش کردیم زنجیرهای از خدمات و برنامهها را تدوین کنیم. در حوزهٔ تولید محتوا یکی از اقدامات، برگزاری رویداد تولید محتوا است.»
رویداد امسال در سراسر کشور برگزار میشود
او دربارهٔ سابقهٔ برگزاری دورههای مختلف رویداد تولید محتوای دیجیتال گفت «سال ۱۳۹۷ که برای اولین بار این رویداد را تنها در تهران برگزار کردیم ۲۰ تا ۲۵ تیم در این رویداد شرکت داشتند. همان جمع محدود خیلی مورداستقبال قرار گرفت. در پنجمین دوره که پارسال و در سطح ملی بود، حدود ۵۰۰ تیم در ۳ موضوع بازیهای موبایلی، نرمافزارهای تلفن همراه و پویانمایی با هم رقابت کردند. این رویدادها با همان سازوکار رویدادهای شتابدهندهای و استارتاپی برگزار میشود، یعنی طی ۴۸ ساعت شبانهروزی و مداوم و با حضور مربیان و در نهایت داوری و اهدای جوایز و حمایت از برگزیدگان.»معین دربارهٔ تغییرات رویداد امسال گفت «با توجه به استقبال و رشد رویداد در سالهای گذشته، امسال برنامهکردیم که در تمام شهرستانهای کشور این رویداد را برگزار کنیم. چون قادر نبودیم ۱۲۷۵ تیم و حدود ۳ هزار نفر را در یک سالن در تهران جمع کنیم و ۴۸ ساعت میزبانشان باشیم. بنابراین ایدهٔ امسال این است که رویداد را همزمان در ۳۲ نقطهٔ کشور برگزار کنیم. به همین دلیل شعار رویداد را «ایرانِ جان» انتخاب کردیم.»
موضوعات مسابقه در افتتاحیه اعلام میشود
معین دربارهٔ مراسم افتتاحیهٔ این رویداد گفت «ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه افتتاحیهٔ این رویداد را در مصلای تهران و محل رویداد پایتخت برگزار میکنیم که به صورت مجازی و آنلاین در ۳۱ نقطهٔ دیگر کشور قابل تماشا است. فرماندهٔ محترم بسیج «سردار سلیمانی» در افتتاحیه حضور خواهند داشت و موضوعات این رویداد را که تیمها باید در خصوص آنها تولید محتوا کنند اعلام میکنند. بسیج کرمان به نمایندگی از بسیج همهٔ مراکز، روز سهشنبه ۲۰ آذر در کنار مزار سردار سلیمانی پوستر این رویداد را رونمایی میکند.»او همچنین افزود «نهایتاً این رویداد بعد از ۴۸ ساعت در صبح جمعه پایان مییابد. تعدادی از این تیمها در جشنوارهٔ مردمی با موضوع «پوسترهای مفهومی»، «استوری موشن» و «کلیپ» به رقابت میپردازند که تیمهای یکنفره هم بین آنها وجود دارد. این رویداد مقدمهای است برای ورود به دههٔ مقاومت و سالروز شهادت اسطورهٔ بزرگ کشورمان سردار قاسم سلیمانی.»
داوری با شاخصهای مشترک انجام میشود
رئیس سازمان فضای مجازی بسیج دربارهٔ ثبتنام و داوری آثار گفت «سامانهای برای این رویداد طراحی شده که تمام تیمها، داوران و ارزیابها در آن ثبتنام کردهاند. حضور آنها به صورت هوشمند در سامانه پایش و از نظر سن، جغرافیا، محورهای موضوعی، تحصیلات و… تجزیه و تحلیل میشود. بنابراین داوری رویداد هم به صورت شفاف و برخط انجام میشود. داورهای استانی هم با استفاده از کاربرگها و شاخصهای مشترک کارهای تیمهای شهرستانها را ارزیابی و داوری میکنند.»وی همچنین در خصوص جوایز مسابقه گفت «در هر استان به تناسب تیمهای شرکتکننده و همکاران برگزاری، جوایز متفاوت است. اما جوایز نفیسی خواهد بود. در مراسم اختتامیهٔ رویداد که روز جمعه از صبح تا ظهر برگزار میشود، به تیمهای اول تا سوم در همهٔ رشتهها جوایز اهدا میشود.»
استعدادها را شناسایی و به مجموعههای متقاضی معرفی میکنیم
معین دربارهٔ اهداف و اولویتهای این رویداد گفت «ضمن اینکه هدف ما کمک به حل مسئلهٔ تولید محتوا است، میخواهیم به تقویت هویت ایرانی اسلامی در حوزهٔ محتوایی که در فضای مجازی تولید میشود کمک کنیم. در این رقابت استعدادها و ایدههای برتر هم شناسایی میشوند. سعی میکنیم به عنوان حلقهٔ واسط عمل کنیم و این استعدادها را به مجموعههایی که به آنها نیاز دارند وصل کنیم. در این رویداد افراد توانمند و نخبههای این حوزه در طول برگزاری رویداد با هم در تعامل هستند. این تعامل جمعیت نخبگانی تولید محتوا میتواند برکات زیادی در ایدهپردازیهای بعدی داشته باشد. تیمهای برتر این رویداد ملی هم در رویداد دههٔ فجر تقدیر میشوند.»
او در انتها با تأکید بر اینکه هدف رویداد این است که این استعدادها عرصهای برای بروز و نمود داشته باشند و مجموعههای مختلف این استعدادها را بیابند، گفت «یکی از حمایتهای بسیج هم در این قالب است که تولیدات این تیمها به فراخور موضوع، با نشان خود تیمها در سکوهای مختلف منتشر میشود. ضمن اینکه قبل از برگزاری رویداد اصلی، یک کارگاه توانمندسازی و آموزشی برای تیمهای شرکتکننده برگزار کردیم که نوع دیگری از حمایت است.»ششمین «رویداد مردمی تولید محتوای دیجیتال بسیج» در رشتههای اصلی «پویانمایی»، «نرمافزار» و «نرمافزار موبایلی» و رشتههای فرعی «پوستر مفهومی»، «استوری موشن» و «کلیپ» از ۲۱ تا ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۳ به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار میشود.برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در رویداد به نشانیevent.bsjmajazi.ir مراجعه کنید.